Veiligheid is van het grootste belang op de werkvloer. Medewerkers dienen zich altijd bewust te zijn van de risico’s. Daarnaast is het van belang dat medewerkers risico’s herkennen en bespreken.
Doel
Inhoud
A: Risico’s inventariseren
1: Risico’s op de werkvloer herkennen, erkennen en benoemen:
2: De risico’s worden geïnventariseerd naar:
3: De risico’s worden gecategoriseerd naar incidentniveaus. Ieder incidentniveau heeft sowieso meldingsplicht aan de verantwoordelijk leidinggevende.
Nb 1: Als een bedrijf deze risico-inventarisatie al heeft gemaakt, dan dient deze als basis voor de training.
Nb 2: Als een bedrijf deze nog niet, twijfelachtig of onvoldoende heeft gemaakt, kan deze met behulp van punt 3 uit de training worden vervolmaakt.
B: Risico’s voorkomen door middel van adequate oplossingen
1: Maatregelen:
2: Persoonlijke beschermingsmiddelen:
3: Onvoorziene en onbekende risico’s: deelnemers verkennen de werkvloer met de volgende vragen:
C: Risico’s oplossen
Aan de hand van diverse op maat gemaakte casussen worden er enkele incidenten geoefend. De casussen komen voort uit de inventarisatie van de ochtend. Voorbeelden: gladde vloer, hete oven, je niet fit voelen, in je eentje werken zonder collega in de buurt, plotselinge stofwolk, nautamenger schoonmaken, beknelling, giftige damp door lekkage, etc.
De oefeningen worden zodanig samengesteld dat zowel de medewerker als leidinggevende als BHV-er erbij betrokken worden.
Evaluatie en rapportage:
Doelgroep
Vak volwassen medewerkers veelal werkend op één productielijn en in ploegendiensten.
Uitvoering
Voorafgaand aan de training bezoekt de trainer het bedrijf en doet een inventarisatie van de situatie in de bakkerij. Deze inventarisatie is een leidraad door de training.
De training zelf is zeer praktijkgericht en stimuleert de bewustwording van de medewerker. Deelnemers herkennen niet alleen de risico’s maar kijken ook naar oplossingen en het voorkomen van de risico’s.
Duur
2 dagdelen van 3,5 uur per dagdeel.
Kosten
Op deze training zit subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. De training kost € 1.750,- per groep, na aftrek van de subsidie Sociaal Fonds Bakkersbedrijf is dit € 962,50 per groep, exclusief BTW.
Certificaat
Aan het eind van de training ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend FoodBase certificaat.
Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met de afdeling trainingen, 0317 - 471203.
Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?
Wil je succesvol leidinggeven, je medewerkers inspireren en motiveren? Wil jij ze de mogelijkheid geven zichzelf te verbeteren? Dan is de training Leidinggeven op de werkvloer een goede stap.
Wat voor leidinggevende ben jij? Bereik jij, samen met je team, de doelen die gesteld zijn?