Industrie

Training fysieke arbeidsbelasting (industrie)

Startdatum in overleg

In bakkerijen komt lichamelijk zwaar werk voor. Dagelijks tillen, duwen en trekken gaan in de loop van de tijd zwaar wegen. Dit kan leiden tot (rug)pijn en verzuim. Met de juiste technieken en maatregelen kan de fysieke belasting worden beperkt, zodat medewerkers in de bakkerij nu en in de toekomst zonder pijn kunnen blijven werken.
In de arbocatalogus voor industriële bakkerijen staat dat werkgevers verplicht zijn om hun werknemers een training aan te bieden op dit gebied.
Trainingen fysieke arbeid voor werknemers in ambachtelijke en industriële bedrijven worden, onder voorwaarden, vergoed door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Inhoud
Het vergroten van de bewustwording met betrekking tot fysieke belasting en motiveren tot gedragsverandering. Uiteindelijk doel is dat werknemers zelf verantwoordelijkheid nemen voor  gezond lichaamsgebruik.

Er zijn vier trainingen:

De medewerker leert in de basistraining hoe het bewegingsapparaat werkt en krijgt informatie over fysieke belasting. Verder leer je hoe je je lichaam op een gezonde manier gebruikt. En er wordt geoefend met verschillende werkhoudingen en technieken. Na dit algemene deel gaat de trainer naar de werkplek om daar praktijksituaties te oefenen.

De training voor leidinggevenden bestaat uit twee dagdelen en start met de basistraining zoals hiervoor beschreven. In het tweede dagdeel wordt aandacht besteed aan het signaleren van  onveilig lichaamsgebruik bij medewerkers en het aanleren van technieken om medewerkers te coachen en adequaat te handelen bij het signaleren van onveilig lichaamsgebruik.

In de vervolgtraining voor medewerkers en leidinggevenden wordt de kennis opgefrist en worden knelpunten behandeld.

Werkwijze
Elke training voor medewerkers bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel wordt in de eigen werksituatie geoefend.
Training voor leidinggevenden worden aangevuld met het aanleren van vaardigheden om risicovol gedrag te signaleren en werknemers te motiveren.

Vanaf 8 deelnemers wordt de training Fysieke Belasting volledig vergoed. Heb je minder dan 8 deelnemers? Dan vergoedt het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf het aantal deelnemers en krijg je een factuur voor het restbedrag.

Lees hier http://www.veiligengezond.com//assets/files/Lichamelijkebelasting_WEB.pdf meer over lichamelijke klachten bij medewerkers. Ook vind je hier https://formulier.veiligengezond.nl/ een gratis checklist fysieke belasting voor medewerkers.

Doelgroep
Alle werknemers die betrokken zijn bij het productieproces en hun leidinggevenden.

Trainingsduur
Basistraining - 3 uur waarvan 1 uur theorie en 2 uur praktijk
Leidinggevenden - 2 x 3 uur (basistraining en specifieke module leidinggevenden)
Vervolgtraining basis - 3 uur
Vervolg leidinggevenden - 3 uur

Financiering en kosten
De training wordt onder de volgende voorwaarden volledig vergoed door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf, het bedrijf ontvangt alleen een BTW factuur. 

  • Deelnemers zijn werkzaam bij een werkgever die afdraagt aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Deelnemers kunnen ook uitzendkrachten of payrollmedewerkers zijn.

  • Foodbase werkt samen met geaccordeerde trainers.  

  • Eventuele meerkosten in verband met no-show of omdat u aanvullende afspraken heeft gemaakt met de trainer worden door FoodBase rechtstreeks bij u in rekening gebracht.

  • Er zijn minimaal 8 deelnemers per groep. 

Startdatum
De datum wordt in overleg met u bepaald.

Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met de afdeling sales support, 0317-471215.

Training fysieke arbeidsbelasting (industrie)


Voor Industriƫle bakkers
vanaf 1 dagdeel
Startdatum in overleg
IncompanyBTW factuur

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

13 juni 2022 | 5 september 2022

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht, Verkoop

Leidinggeven op de werkvloer

7 juni 2022 | 27 september 2022

Wil je succesvol leidinggeven, je medewerkers inspireren en motiveren? Wil jij ze de mogelijkheid geven zichzelf te verbeteren?  Dan is de training Leidinggeven op de werkvloer een goede stap.

Verkoop, Ambacht, Industrie

Leidinggeven - verdieping

Startdatum 3 november 2022

Wat voor leidinggevende ben jij? Bereik jij, samen met je team, de doelen die gesteld zijn?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.