Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleiders MBO niveau 4 Boulanger

Startdatum 21 maart 2022 | Wageningen

Om praktijkbegeleider van leerlingen voor de opleiding Boulanger MBO niveau 4 te zijn, is naast kennis en vaardigheden in plannen, begeleiden, motiveren en feedbackgeven ook voldoende vakkennis nodig. Vakkennis minimaal op MBO niveau 4, maar natuurlijk liefst meer.

Leerlingen die aan een MBO niveau 4 Boulanger bezig zijn kunnen met hun kennis en nieuwe ideeën een frisse kijk op het bedrijf bewerkstelligen. Logisch dus dat veel bedrijven deze leerlingen graag als stagiair of BBL-leerling in dienst willen nemen.

Voor deze leerlingen is het van belang om hun stage of hun BBL-traject bij een bedrijf te doen waar ze voldoende en op het juiste niveau kunnen leren. Het gaat dan niet alleen om vakkennis, proceskennis en inzicht, maar ook om innovatie, onderzoek en zelfstandigheid.

Mocht je nu als bedrijf graag een MBO niveau 4 leerling Boulanger willen hebben, maar heeft de praktijkbegeleider bij jullie niet aantoonbaar dit niveau, dan kun je een verkorte training volgen om het niveau te behalen en bewijzen.

Doelgroep
Praktijkbegeleiders van leerlingen MBO niveau 4 Boulanger

  • Deelnemers zijn al erkend praktijkbegeleider voor niveau 1, 2 en/of 3;

  • Deelnemers komen uit de regio van ROC ’s die MBO 4 Boulanger aanbieden.

Werkwijze
Meester Boulanger Peter Bienefelt verzorgt zowel het theoretische als het praktische deel van deze training. Onderwerpen die op dit niveau aan bod komen zijn onder andere:
Uitgangspunt is omdenken. Deelnemers laten kijken met andere ogen, naar nieuwe mogelijkheden zonder de belemmering van de vaste patronen.

De training wordt vormgegeven aan de hand van 5 pijlers.

  • Omdenken;
  • Desem;
  • Viennoiserie;
  • Innovatie;
  • De deelnemer Boulanger MBO niveau 4.

Dag 1: Meer theoretische inslag van de dag- kijken met een nieuwe blik

  • Kennismaking;
  • Doel en programma;
  • Theorie grondstoffen/desem;
  • Theorie Viennoiserie;
  • Ontwikkelingen en innovaties in Nederland en het buitenland;
  • Recepturen – aanpassen, vernieuwen en ontwikkelen;
  • Opdrachten dag 2 en 3.

Dag 2: Praktijk, met aanvulling vanuit theorie- omdenken in praktische aanpak

  • Verschillende grote degen en viennoiserie draaien;
  • Verdeeld over de dag bespreken innovatie en overdracht op niveau 4 leerling.

Dag 3: Praktijk, met aanvulling vanuit theorie- resultaten en innovatie

  • Opgemaakte broden uit koeling bakken;
  • Bulkdegen opmaken en bakken;
  • Verschillende Viennoiserie producten maken (in groepen);
  • Beoordelen broden;
  • Presentatie per deelnemer innovatief product;
  • Verdeeld over de dag bespreken overdracht op niveau 4 leerling.


Data
21, 28 en 29 maart 2022
Tijdstip: 08:00 uur tot 15:30 uur

Locatie
FoodBase, Agro Business Park 75-83 te Wageningen

Kosten
Op deze training zit een 100% subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het bedrijf ontvangt alleen een BTW factuur van € 204,75 per deelnemer.

Certificaat
Aan het eind van de training ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend FoodBase certificaat.

Vragen
Voor vragen over deze training kun je contact opnemen met de afdeling sales support, 0317-471215.


Praktijkbegeleiders MBO niveau 4 Boulanger


Voor Ambachtelijke bakkers, Industriële bakkers
3 dagen
Startdatum 21 maart 2022


Wageningen

BTW factuur:
€204,75

Misschien ook interessant voor jou:

Ambacht, Industrie

Praktijkbegeleider

18 januari en 8 februari 2022

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen op te leiden?

Industrie, Ambacht, Verkoop

Leidinggeven op de werkvloer

Wordt verwacht

Wil je succesvol leidinggeven, je medewerkers inspireren en motiveren? Wil jij ze de mogelijkheid geven zichzelf te verbeteren?  Dan is de training Leidinggeven op de werkvloer een goede stap.

Verkoop, Ambacht, Industrie

Leidinggeven - verdieping

Wat voor leidinggevende ben jij? Bereik jij, samen met je team, de doelen die gesteld zijn?

< Je bent bij 1 van >

Incompany en maatwerk

Zijn er binnen jouw organisatie
meerdere medewerkers met
ongeveer dezelfde leervraag? Een
incompany groepstraining is de
ideale optie.