Meld je aan voor het gratis webinar wijzigingen Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten: speltbrood, oerbrood, (zuur)desembrood, boerenbrood, noem maar op. Voor de consument niet altijd even duidelijk. Want hoeveel spelt zit er eigenlijk in speltbrood en is het donkere oerbrood wel volkoren? Daarom is het Warenwetbesluit Meel en Brood aangepast. Het doel? Je klanten meer duidelijkheid geven over de samenstelling van het brood. Deze transparantie zorgt dat het imago van brood als goed en eerlijk product behouden blijft. De wijzigingen in het Warenwetbesluit Meel en Brood zijn van toepassing op alle soorten brood, dus zowel groot- als kleinbrood. In dit Webinar leggen we uit wat er verandert en wat dit voor jouw dagelijkse praktijk betekent.

 

Voor wie?

Ondernemers met een ambachtelijke bakkerij.

 

Data

11 januari 2022 om 15:00 uur. 

 

Aanmelden

Meld je hier aan door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je krijgt van ons de bevestiging van je aanmelding en je ontvangt een link voor het Webinar. Via deze link kun je inloggen en deelnemen.

 

Kosten

Dit Webinar wordt kosteloos aangeboden door het NBC in samenwerking met FoodBase.

 

Kun je niet 11 januari?

Volg de workshop

In de komende maanden geeft onze procesadviseur Ruud Geven workshops. De eerstvolgende is op 21 februari in Wageningen. Meld je hier aan voor de workshop. 

Ben je met een groep van 8 personen geïnteresseerd in deze workshop, elders in het land? Neem even contact met ons op; trainingen@foodbase.nl of 0317471203.

Vraag individueel advies

Wij geven ook individueel advies over de Wijzigingen Warenwetbesluit Meel en brood bij jou in het bedrijf. Wil je hier meer over weten? Laat het weten Onze adviseurs denken graag met je mee. Mail info@foodbase.nl of bel 0317471234.

 

Vragen

Neem voor vragen contact met ons op, bel: 0317-471215.

Meer nieuws

Uitblinkers | Marisa Weijs: “Onze trainster kon zo boeiend vertellen, ik hing echt aan haar lippen”

Marisa Weijs (39) is al anderhalf jaar teamleider bij Echte Bakker Gommans in Sevenum. Omdat ze graag tactischer wilde leren communiceren naar medewerkers toe ging Marisa op zoek naar een passende training. “Via Google kwam ik bij FoodBase terecht waar de praktische training ‘Leidinggeven op de werkvloer’ gelijk mijn aandacht trok”, zegt Marisa. Ze schreef zich in, volgde de training en is dolblij met de handvaten die ze daar kreeg.

Winkeldames aanspreken en motiveren

Het was Marisa’s eigen idee om de training ‘Leidinggeven op de werkvloer’ te volgen. “Ik liep tegen dingen aan”, zegt ze. “Ik wist bijvoorbeeld niet zo goed hoe ik het aardig kon brengen als een van onze winkeldames iets verkeerd deed of als ik ze wilde motiveren zichzelf te verbeteren. Dan dacht ik niet na voor ik iets zei en kwam het er onaardiger uit dan ik het eigenlijk bedoelde.”

Handige rollenspellen
Tijdens de training maakte Marisa kennis met verschillende stijlen van leidinggeven en communiceren. “Dit deden we aan de hand van rollenspellen met voorbeelden uit de praktijk. Na het spelen van een rollenspel overlegden we steeds of iemand de juiste reactie had gegeven en zo niet, hoe het beter kon. Het leuke was dat ik de training met tien andere leidinggevenden volgde waardoor we verschillende situaties konden naspelen. Zo leerden we behalve van onze trainster ook veel van elkaar.”

In de praktijk
De trainingen van FoodBase zijn altijd praktijkgericht, zodat je na afloop gelijk met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan aan de slag kunt. “Ik merk dat communiceren al een stuk beter gaat, ik minder snel oordeel en ik ook echt tot 10 heb leren tellen. Soms floept er toch nog iets uit wat niet tactisch is, maar dat besef ik dan wel gelijk. Dan denk ik terug aan de training en daarna gaat het weer goed.”

Verder leren
“Onze trainster Margret Grippeling kon zo boeiend vertellen, ik hing echt aan haar lippen!” Nog voordat de training afgelopen was, had Marisa zich al voor een volgende training ingeschreven. “Ik volg nu de training ‘Actief verkopen’, en dit keer met het héle team. En hierna wil ik zelf ook nog de verdieping van de training ‘Leidinggeven’ doen. Want hoewel het leidinggeven al veel beter gaat, ben je nooit uitgeleerd.”

Veiligheid van groot belang op de werkvloer

Werkgevers willen medewerkers een veilige werkplek bieden. Om die te kunnen garanderen, moeten medewerkers zich niet alleen bewust te zijn van de risico’s, maar ze ook kunnen herkennen en bespreken. Want iedereen wil aan het eind van de werkdag graag weer veilig naar huis. Daarom geeft FoodBase sinds kort de training ‘Veiligheidsbewustzijn’.

Inmiddels is er in meerdere industriële bakkerijen de training ‘Veiligheidsbewustzijn’ verzorgd. Dit is een praktische training voor medewerkers om zich bewust te worden van de risico’s op hun eigen werkplek en hier actief mee aan de slag te gaan. Tijdens de bijeenkomsten kijken medewerkers niet alleen naar de gevaren, maar ook naar hun eigen handelen en verantwoordelijkheid.

Risico’s per afdeling
Na de introductie over veilig werken, ongelukken, gevaren, verantwoordelijkheden, wetgeving en ervaringen gaan deelnemers in tweetallen de werkvloer op om de (potentiële) gevaren op hun werkplek te inventariseren. Ook hier geldt dat wanneer je met andere ogen kijkt, je andere dingen ziet. Alle mogelijke gevaren worden daarna beoordeeld en gewogen en krijgen een risicoscore. Zo worden de grootste risico’s onmiddellijk zichtbaar. De trainer stuurt na afloop van de training een verslag met een overzicht van alle risico’s per afdeling met de bijbehorende risicoscores naar de bakkerij. 

Kritische blik op eigen werkplek
Tijdens de training werken deelnemers aan verschillende opdrachten om zo heel bewust over veiligheid, gevaar en hun eigen rol hierin na te denken en praktische oplossingen te bedenken.

Deelnemers zijn enthousiast over deze aanpak. Ze hebben veiligheid weer bovenaan staan en kijken kritischer naar hun werkplek. Fijn, zeker omdat we allemaal weten dat een ongeluk in dat hele kleine hoekje kan zitten. 

Vergroot je vakkennis met Bakkerspedia

Heb je altijd al willen weten wat de functie van een kookstuk in deeg is? Waar Red Velvet cake vandaan komt? Wat je aan een te zuur desem kunt doen? Wat kenmerkend is voor panna cotta? Wat de basis van roggebrood zonder gist is? Hoe je beschuitdeeg maakt? Wat een granité is? Of hoe je cake kunt invriezen? Zoek dit dan op in Bakkerspedia!

Wat is Bakkerspedia?

Bakkerspedia is een eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gelezen en gedeeld. Iedereen in de bakkerijbranche kan zich kosteloos aanmelden en op zoek gaan naar informatie die hij of zij nodig heeft.

Mis je een vraag?
In Bakkerspedia staan nu al meer dan 1.150 artikelen, maar de databank moet natuurlijk blijven groeien. Dus mis je een vraag? Vraag dan via Bakkerspedia om antwoord. Met jouw feedback op bestaande artikelen en verzoeken om nieuwe artikelen gaat het team achter Bakkerspedia aan de slag. Al bijna 1.250 bakkerijmedewerkers, ondernemers, docenten en leerlingen gingen je voor.

Winactie!
Als we 1.750 deelnemers op Bakkerspedia hebben, verloten we een leuke prijs onder de deelnemers.

De digitale databank is toegankelijk voor alle branchegenoten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is te raadplegen via www.bakkerspedia.nl.

Volg FoodBase op Facebook