Meld je aan voor het gratis webinar wijzigingen Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten: speltbrood, oerbrood, (zuur)desembrood, boerenbrood, noem maar op. Voor de consument niet altijd even duidelijk. Want hoeveel spelt zit er eigenlijk in speltbrood en is het donkere oerbrood wel volkoren? Daarom is het Warenwetbesluit Meel en Brood aangepast. Het doel? Je klanten meer duidelijkheid geven over de samenstelling van het brood. Deze transparantie zorgt dat het imago van brood als goed en eerlijk product behouden blijft. De wijzigingen in het Warenwetbesluit Meel en Brood zijn van toepassing op alle soorten brood, dus zowel groot- als kleinbrood. In dit Webinar leggen we uit wat er verandert en wat dit voor jouw dagelijkse praktijk betekent.

 

Voor wie?

Ondernemers met een ambachtelijke bakkerij.

 

Data

11 januari 2022 om 15:00 uur. 

 

Aanmelden

Meld je hier aan door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je krijgt van ons de bevestiging van je aanmelding en je ontvangt een link voor het Webinar. Via deze link kun je inloggen en deelnemen.

 

Kosten

Dit Webinar wordt kosteloos aangeboden door het NBC in samenwerking met FoodBase.

 

Kun je niet 11 januari?

Volg de workshop

In de komende maanden geeft onze procesadviseur Ruud Geven workshops. De eerstvolgende is op 21 februari in Wageningen. Meld je hier aan voor de workshop. 

Ben je met een groep van 8 personen geïnteresseerd in deze workshop, elders in het land? Neem even contact met ons op; trainingen@foodbase.nl of 0317471203.

Vraag individueel advies

Wij geven ook individueel advies over de Wijzigingen Warenwetbesluit Meel en brood bij jou in het bedrijf. Wil je hier meer over weten? Laat het weten Onze adviseurs denken graag met je mee. Mail info@foodbase.nl of bel 0317471234.

 

Vragen

Neem voor vragen contact met ons op, bel: 0317-471215.

Meer nieuws

Bakkerspedia: 963 kennisvragen en antwoorden

Kennisbank Bakkerspedia groeit gestaag door. Inmiddels staan er 963 kennisvragen en antwoorden opgeslagen in de interactieve databank van de bakkerij. Vaktechnische kennis wordt er in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen bewaard en gedeeld.

Net als het aantal antwoorden, groeit de bekendheid van Bakkerspedia ook aardig door. In september passeerde Bakkerspedia de grens van 1100 geregistreerde gebruikers. De kennisbank is slechts anderhalf jaar in gebruik, dat betekent dat er dagelijks gemiddeld twee gebruikers hun weg weten te vinden naar de website.

Gratis vaktechnische informatie
De vaktechnische informatie op Bakkerspedia.nl is gratis toegankelijk voor alle branchegenoten. Leerlingen kunnen er veel theoretische kennis opdoen. Bovendien staat de kennisbank barstensvol artikelen over bijvoorbeeld bakfouten en probleemoplossingen. Het is praktijkkennis die is vertaald naar theorie. Niet alleen leerlingen, maar ook reeds werkzame brood- en banketbakkers vinden er informatie over en oplossingen voor problemen in de praktijk.

Bakkerspedia blijft ontwikkelen
De schrijvers van de kennisartikelen op Bakkerspedia, Lotte Voesten en Suzanne de Heer, zoeken continu naar onderwerpen voor nieuwe artikelen en naar verdieping en verbetering van bestaande artikelen. Als gebruikers informatie over een bepaald onderwerp missen, kunnen zij dit aangeven via de “Verzoek nieuw artikel”- optie in het menu. Dan gaan de schrijvers met het onderwerp aan de gang en publiceren zo snel mogelijk een nieuw artikel. Op die manier groeit de kennisbank met de sector mee. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus Bakkerspedia ook.

De digitale databank wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is kosteloos te raadplegen via www.bakkerspedia.nl.

Bakkersbrein al bijna 25.000 keer gespeeld

Bakkersbrein is dé app waarmee het kennisniveau van verkoop- en productiemedewerkers wordt getest en verbeterd. Dat Bakkersbrein populair is blijkt wel uit de speelcijfers: de app is sinds september 2018 alweer bijna 25.000 keer gespeeld.

Bakkersbrein is een quiz waarbij in 10 categorieën steeds 10 vragen in zo kort mogelijke tijd beantwoord moeten worden. Het gaat om vragen over brood, banket, chocolade, maar ook onderwerpen als hygiëne en allergenen komen aan bod.

Unieke code per bedrijf
Elke bedrijf krijgt een eigen code waardoor ondernemers geïnformeerd kunnen worden over de onderwerpen die bij hun medewerkers goed gaan en welke onderwerpen nog extra aandacht verdienen.

Eigen categorieën
Naast de 10 bestaande categorieën kunnen bedrijven ook een bedrijfsspecifieke categorie aan Bakkersbrein toevoegen met zelfbedachte vragen. Denk dan aan vragen over bijvoorbeeld huisregels, specifieke producten en werkwijzen in het bedrijf.

Bakkersbrein downloaden
De app is gratis te downloaden in zowel de App Store (IOS) als in de Google Play Store (Android). Heb je geen campagnecode ontvangen of ben je de campagnecode kwijt? Vraag deze dan op bij Stichting Ambachtelijke Bakkerij  via info@ambachtelijkebakkerij.nu

Vragen?
Ook voor meer informatie of vragen over het aanmaken van een bedrijfsspecifieke pagina kun je terecht bij de SAB via bovenstaande mailadressen.

Download Bakkersbrein!

Bakkersbrein is dé kennis- en spel-app voor verkoop- en productiemedewerkers uit de bakkerijbranche. Ieder level in de app bestaat uit 10 categorieën met elk 10 vragen. Naast de bestaande categorieën is het mogelijk om een elfde categorie toe te voegen. Hierin kun je vragen over jouw eigen bedrijf toevoegen. Huisreglementen zijn vaak net zo belangrijk als andere theorievragen. Zo kun je dus op een leuke manier ook die kennis vergroten.

Bakkersbrein is gratis te downloaden in de AppStore (iOS) en de Google Playstore (Android).

Vragen?
Heb je vragen, opmerkingen of wil je je ideeën met ons delen? Neem dan contact met ons op via info@ambachtelijkebakkerij.nu

Volg FoodBase op Facebook