Meld je aan voor het gratis webinar wijzigingen Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten: speltbrood, oerbrood, (zuur)desembrood, boerenbrood, noem maar op. Voor de consument niet altijd even duidelijk. Want hoeveel spelt zit er eigenlijk in speltbrood en is het donkere oerbrood wel volkoren? Daarom is het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. Het doel? Je klanten meer duidelijkheid geven over de samenstelling van het brood. Deze transparantie zorgt dat het imago van brood als goed en eerlijk product behouden blijft. De wijzigingen in het Warenwetbesluit Meel en brood zijn van toepassing op alle soorten brood, dus zowel groot- als kleinbrood. In dit webinar leggen we uit wat er verandert en wat dit voor jouw dagelijkse praktijk betekent.

Doelgroep

Voor ondernemers ambachtelijke bakkerij.

Data

18 november 2021 om 15:00 uur. 

Aanmelden

Meld je hier aan door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je krijgt van ons de bevestiging van je aanmelding en je ontvangt een link voor het Webinar. Via deze link kun je inloggen en deelnemen.

Kosten

Dit webinar wordt kosteloos aangeboden door het NBC in samenwerking met FoodBase.

Vragen

Neem voor vragen contact met ons op, bel: 0317-471215.

Meer nieuws

Christian Chocolaterie en Patisserie is Leerbedrijf van het Jaar 2017

Christian Chocolaterie en Patisserie uit Oss is dinsdag 4 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Marc Oonk van Banketbakkerij Oonk uit Enschede, Leerbedrijf van het Jaar 2016. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO Kampioenendag op de Vakschool Wageningen.

De andere genomineerde leerbedrijven waren Lex Verkley uit Soest en Patisserie Linnick uit Amsterdam. Alle genomineerde leerbedrijven ontvingen een foto, een beker en een juryrapport. Christian Chocolaterie en Patisserie is heel trots op het behalen van deze titel.

Enthousiast en betrokken
De Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij zegt: “We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 onder meer toegekend omdat Christian Chocolaterie en Patisserie sterk gericht is op het ontwikkelen van leerlingen en zij daarbij zeer betrokken en gestructureerd met de leerling aan de slag gaan. Het bedrijf wil jonge mensen enthousiasmeren voor een toekomst in de bakkerij. De ondernemer vindt het van belang om vakmensen af te leveren die voldoen aan de eisen van een bakker. Hij vraagt veel theoretische kennis van zijn leerlingen en daagt de leerling elke dag uit om kennis te zoeken en toe te passen.”

Stimuleren leren in de praktijk
De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Bakkersbrein vernieuwd met maandelijks nieuwe vragen

Naast de bestaande categorieën in de spelapp Bakkersbrein is er nu ook een maandcategorie, met vragen die elke maand wisselen. Deze categorie is beschikbaar voor alle (oud-)spelers van Bakkersbrein. Gebruikers krijgen via een pushbericht een uitnodiging om de maandcategorie te spelen. De maandcategorie bestaat elke maand uit seizoensgebonden of op de actualiteit gebaseerde vragen.

Wat is Bakkersbrein?

Bakkersbrein is dé kennis- en spelapp voor verkoop- en productiemedewerkers en bestaat uit verschillende levels. Per level bestaat het spel uit 10 categorieën met elk 10 vragen die spelers zo snel mogelijk moeten beantwoorden. De vragen gaan over brood, banket en chocolade, maar ook onderwerpen als hygiëne en allergenen komen aan bod.

Download Bakkersbrein en speel mee
Speel je nog niet mee met Bakkersbrein? Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Google Play Store.

Nog geen campagnecode?
De unieke campagnecode per bedrijf voor Bakkersbrein kun je opvragen bij de Stichting Ambachtelijke Bakkerij via info@ambachtelijkebakkerij.nu 

Bakkersbrein nu voor verkoopmedewerkers én productiemedewerkers

In september 2016 is de quiz-app Bakkersbrein gelanceerd. Met succes, want de app is al 25.000 keer door verkoopmedewerkers gespeeld. Daarom is de quiz uitgebreid met een versie voor productiemedewerkers in de bakkerijbranche. Voor verkoopmedewerkers is er naast level 1 een level 2 toegevoegd.

Bakkersbrein is een quiz die gratis en op elke (smart)telefoon gespeeld kan worden, waarmee het kennisniveau van medewerkers uit de bakkerijbranche wordt getest en vergroot en waarmee gebruikers leuke prijzen kunnen winnen.

Bakkersbrein
De app bestaat uit 10 thema’s met elk 10 vragen die door gebruikers beantwoord moeten worden. De vragen gaan over brood, banket, chocolade, maar ook over hygiëne, voedselveiligheid, productafwijkingen, allergenen en hoe om te gaan met klanten. De app is er niet alleen om het kennisniveau van medewerkers in de bakkerij te meten, maar ook om hun kennis te vergroten.

Voor verkoop- én productiemedewerkers
Na het succes van Bakkersbrein voor verkoopmedewerkers is er nu ook een versie van Bakkersbrein voor productiemedewerkers gelanceerd. Ook zij kunnen hun kennis nu met de app meten en vergroten. Voor verkoopmedewerkers is er naast level 1 een level 2 toegevoegd om de kennis nog verder uit te breiden.

Speel mee!
Speel je nog niet mee? Download de app dan gratis in de AppStore (IOS) of Play Store (Android). Tot 1 december 2017 zijn er leuke prijzen te winnen per categorie, maar ook voor het best scorende bedrijf. Heeft jouw bedrijf nog geen code voor Bakkersbrein? Vraag deze dan snel aan bij de Stichting Ambachtelijke Bakkerij via info@ambachtelijkebakkerij.nu 

Volg FoodBase op Facebook