Deelnemers aan het woord over FoodBase trainingen en workshops

FoodBase wil met haar trainingen en workshops zoveel mogelijk bijdragen aan het kennisniveau van de versbranche. Wat vinden deelnemers van FoodBase trainingen? Hoe is de begeleiding? Is de lesstof te moeilijk of te makkelijk? En merken deelnemers verschil in hun werk na het volgen van een training? Deelnemers vertellen over hun ervaringen met FoodBase trainingen en workshops.

“Aan het eind van de eerste avond kreeg iedereen een verkooptarget mee voor de week erna. Zo’n target wil je dan ook echt halen. Tussen de collega’s onderling ontstond er een soort wedstrijd. Als een collega de target al had gehaald, ging je zelf nóg wat harder lopen om het ook te halen. Hartstikke leuk! Ik kan de training Actief verkopen echt aanraden. Je leert wat jíj wilt en je werkt aan je persoonlijke groei. Ik was eerder best onzeker, maar sta nu met veel meer zelfvertrouwen in de winkel.”
Trainging Actief verkopen - Manon Dekkers, Chocolaterie Pierre, Hillegom

“De workshop duurde een dag en er deden zo’n twaalf deelnemers mee. Er was genoeg tijd en ruimte voor individuele vragen en de juiste begeleiding, dat was prettig. Ik heb er veel van geleerd, bijvoorbeeld hoe ik mijn camera moet instellen en welke opties er allemaal op zitten. Maar ook hoe je het beste kunt fotograferen bij verschillende lichtinvallen en hoe je sfeer creëert door accessoires bij producten te plaatsen. Mijn foto’s zijn nu mooier, scherper en lichter. De training heeft echt effect gehad. Ik krijg veel complimenten op mijn foto’s en de likes op Facebook stromen binnen.”
Workshop Productfotografie - Micha Gesing, Bakkerij Nollen, Hengeveld

“Ik merkte dat mijn team nog beter, effectiever en efficiënter kon werken. Daarom heb ik contact gezocht met FoodBase. Tijdens de branchegerichte training Kwaliteitsmanagement heeft het team erg veel aandacht gekregen en hebben we gekeken naar de samenwerking en communicatie onderling. Onze trainer heeft ons daar enorm bij geholpen en inzichtelijk gemaakt wat iedereens rol precies is. We werkten met een verbeterbord waar iedereen iets op kon zetten. Mede daardoor is iedereen nu meer betrokken. Ik merk, en zie het ook terug in de cijfers, dat er echt efficiënter gewerkt wordt na het volgen van de training. Deze training gaat in op jouw bedrijf en is vooral effectief op de lange termijn. Het draagt nu zeker positief bij aan een beter rendement.”
Training Kwaliteitsmanagement – Geert Broekmans, Bakkerij Broekmans, Venlo

“Blij dat ik deze training heb gevolgd. Ik heb veel nieuwe dingen gezien en geleerd. Hier kan ik echt iets mee in mijn werk.”
Training Toppraktijk, Ismael Cay, Bakkerij Schat, Soest

“De training was erg leerzaam. En les krijgen van mensen uit het bakkersvak in plaats van een gewone leraar was ook super. Je hoort dat ze passie hebben voor hun vak, daardoor kon ik de lesstof ook heel goed volgen.”
Training Jonge ondernemers – Michiel Officier, Bakkerij Tamminga en Verweij, Nieuwegein

“Wat een enthousiasme van de trainster. Ze wist alle deelnemers goed te betrekken en schakelde ook goed tussen de verschillende niveaus. Er werden situaties belicht die dagelijks in de praktijk voorkomen, dat werkte erg herkenbaar voor de dames. De aandacht die de dames kregen in deze training gaf ze een enorme boost. Ze voelden zich gehoord en kregen veel info die ze direct konden gebruiken. Na twee van de vier dagdelen was er echt al een verandering waar te nemen bij de deelnemers. Ze waren nog enthousiaster dan ze al waren, zien het effect in de winkel en presteren daardoor beter. Het was voor ons erg prettig dat de training in onze eigen winkel werd gegeven. In zowel houding en gedrag van de mensen als in de omzet zien wij nu een positieve verandering.”
Training Verkopen met succes - Floris en Maaike van Lieshout, Bakkerij Floor van Lieshout, Tilburg

“Ook deze training was goed verzorgd, werkte motiverend en werd op een leuke, actieve manier gebracht. Zoals we gewend zijn van FoodBase.”
Training Praktijkbegeleider - Douwe Jan Lenes, Echte Bakker Lenes, Heerenveen

“Wat een complete training was dit, gegeven door heel fijne mensen. Wat ik ervan heb opgestoken? Veel, heel veel. Vooral de training van Margareth en Noor hebben mij enorm veel geholpen in de praktijk. Met goede gesprekken en een fantastische winkelbeleving als gevolg. Een eyeopener! Deze training geeft je een nieuwe kijk op je werk en werkt omzetverhogend.”
Training Winkelbegeleider – Debbie Peereboom, Bakkerij Botman, Bovenkarspel

“Tijdens de training kwam ik erachter dat het erg inspirerend en motiverend is. Dat maakt het stukken leuker en beter!”
Training Jonge ondernemers – Douwe Jan Lenes, Echte Bakker Lenes, Heerenveen

Meer nieuws

Zo maak je nog mooiere productfoto’s!

Jij bent waarschijnlijk al druk bezig met jullie social media kanalen, de kwaliteit van jullie foto’s en de styling van jullie website. Het ziet er steeds beter uit, maar het kan natuurlijk altijd nóg mooier.

De belichting van jullie foto’s kan bijvoorbeeld beter en eigenlijk wil je ook dat alle foto’s in lijn zijn met de visie van de bakkerij. Maar hoe doe je dat?

Workshop Productfotografie
In de workshop Productfotografie verdieping leer je een herkenbaar beeld van de bakkerij neer te zetten in alle foto’s die je maakt. Eén beeld dat in lijn is met de visie van jouw bakkerij. Daarnaast komt de techniek van het fotograferen met een spiegelreflexcamera en het fotograferen met kunstlicht ruim aan bod.

Stijl en sfeer
Je krijgt advies van een styliste over de styling van producten in lijn met de uitstraling van jouw bedrijf. Samen kijken jullie naar sfeer en zetten jullie een stijl uit voor alle uitingen op social media, de website en advertenties. Zo zijn jouw foto’s niet alleen om je vingers bij af te likken, maar is er voor de klant ook overal herkenbaar beeld.

Fotograferen met kunstlicht
De mogelijkheden van een spiegelreflexcamera voor het fotograferen van brood- en banketproducten worden van alle kanten belicht en in de praktijk gebracht. Daarbij is specifiek veel aandacht voor fotograferen van producten met kunstlicht, omdat de meeste productfoto’s met kunstlicht gemaakt worden in de bakkerij of winkel.

Nóg mooiere foto’s leren maken?
Meld je aan voor de workshop Productfotografie verdieping!

De Stapsubsidie komt eraan

Met  de STAP-subsidie krijgen particulieren de mogelijkheid om gratis een opleiding of training tot € 1000 te volgen. Er is geen drempelbedrag meer en deelnemers hoeven het bedrag ook niet meer voor te schieten.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’ en is een subsidieregeling. Nederlanders tussen de 18 en 67 jaar die een band hebben met de arbeidsmarkt, kunnen gebruikmaken van de subsidie. Daarbij gelden de volgende regels:

  • Je kunt de subsidie hooguit een keer per jaar aanvragen.
  • Je kunt hooguit € 1.000 per keer aanvragen.

Aanvraag periodes

De aanvraag periodes van de STAP-subsidie in 2022 zijn als volgt:

  • van 1 mei tot en met 30 juni          
  • van 1 juli tot en met 31 augustus
  • van 1 september tot en met 31 oktober
  • van 1 november tot en met 31 december

De training moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin de werknemer de aanvraag heeft gedaan. En niet eerder dan 4 weken na de subsidieaanvraag.

Het UWV opent vanaf maart het STAP-portaal. Via www.uwv.nl/stap wordt de deelnemer verder gewezen.

Nieuw: training voor praktijkbegeleiders van Boulanger-studenten (niveau 4)

FoodBase heeft een driedaagse training ontwikkeld om praktijkbegeleiders in leerbedrijven te ondersteunen. Op deze manier wil de FoodBase zorgen voor een goede aansluiting tussen praktijk en opleiding, nu vijf mbo-opleidingen dit najaar beginnen met de specialistenopleiding MBO Boulanger niveau 4.

Vijf mbo-scholen starten in het schooljaar 2020/2021 met de nieuwe opleiding MBO Boulanger niveau 4. Dat betekent dat studenten van deze opleidingen een leerbedrijf nodig hebben om het specialisme in de praktijk te ontwikkelen en toe te passen. Een supermooie kans voor leerbedrijven en hun praktijkbegeleiders.

Driedaagse training met Peter Bienefelt
Om praktijkbegeleiders hierbij te ondersteunen heeft de FoodBase een driedaagse training ontwikkeld in samenwerking met trainer en Meester Boulanger Peter Bienefelt. De training is een combinatie van theorie en veel praktijk.

Meerwaarde voor jouw bedrijf
Bakkersbedrijven kunnen profiteren van de kennisontwikkeling die deze opleiding met zich meebrengt en de uitstroom van studenten op een hoger niveau met een duidelijk specialisme.
Deze studenten kunnen met hun nieuwe ideeën veel waarde hebben voor een leerbedrijf, maar zij vragen natuurlijk ook iets van de bedrijven. Een leerplek waar ze worden uitgedaagd om hun kennis creatief in te zetten en verder te ontwikkelen, innovaties toe te passen en een eigen visie te vormen op hun vak.

Verrijking van kennis en inzichten
Tijdens deze training kijk je op een andere manier naar het broodbakproces. De training biedt ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Er wordt dieper ingegaan op de werking van grondstoffen en de manier waarop je hiermee kunt sturen, het bakken met desem, viennoiserie en de innovaties in binnen- en buitenland. Een mooie ondersteuning bij het begeleiden van de niveau 4 Boulanger-student, maar ook zeker een verrijking van eigen kennis en inzichten.

Data en inschrijven
De training ‘Praktijkbegeleiders MBO niveau 4 Boulanger’ staat op 24, 31 augustus en 1 september gepland in Wageningen. De training wordt geheel gesubsidieerd vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het leerbedrijf ontvangt alleen een btw-factuur.

Volg FoodBase op Facebook