De NBA blijft (ook) online trainingen geven

Omdat trainingen op locatie vanwege de coronamaatregelen niet meer mogelijk waren, heeft de Nationale Bakkerij Academie de afgelopen maanden een deel van haar bestaande trainingen online gegeven en nieuwe trainingen online ontwikkeld. Met succes! Inmiddels hebben meer dan 350 deelnemers een online training gevolgd. Vanwege de grote belangstelling heeft de NBA besloten om de korte trainingen ook na 1 september 2020 online te blijven verzorgen.

Natuurlijk waren de gevolgen van Corona voor iedereen vervelend en in sommige gevallen meer dan vervelend. Maar er komen ook goede dingen uit voort. Zo blijkt dat er online veel meer mogelijk is dan wij voorheen dachten en dat bakkers, ondernemers en verkoopmedewerkers ook zeker openstaan voor het volgen van online trainingen. Dat is de reden dat wij korte online trainingen permanent in ons aanbod zullen opnemen, dus ook na 1 september. Informatie hierover volgt op onze website en via onze socialmediakanalen.

Grote belangstelling voor online trainingen
Om iedereen in de bakkerijbranche in de coronaperiode toch de mogelijkheid te geven om te leren en ontwikkelen, maakten we een nieuw online aanbod voor verkoopmedewerkers, banketbakkers, broodbakkers en operators. Dit bestaat uit online trainingen van 1½ uur waarin we steeds één thema behandelen. We vinden het geweldig om te zien dat er zo veel belangstelling is voor deze online trainingen. Inmiddels hebben al meer dan 350 deelnemers een online training gevolgd.

Subsidie
De korte online trainingen worden gesubsidieerd vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en kunnen kosteloos gevolgd worden tot 1 september 2020. Wil jij dit ook? Kijk hier voor meer informatie en data.

Meer nieuws

Stuur jouw vraag in voor Bakkerspedia

Vakkennis is in de bakkerijbranche enorm belangrijk. Om te voorkomen dat deze kennis verdwijnt, is de databank Bakkerspedia in het leven geroepen. Hierin staan kennisartikelen die door tekstschrijvers zijn geschreven. Zij worden hierbij ondersteund door vakmensen met kennis van de bakkerij.

Inspiratie
Inmiddels zijn er al honderden artikelen geschreven, maar de tekstschrijvers kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Heb jij een idee voor een nieuw artikel of ontbrak het antwoord op jouw vraag? Laat het ons weten!

Maak een gratis account aan!
Wil je ook toegang tot Bakkerspedia? Dat kan! Maak online een account aan op www.bakkerspedia.nl en krijg toegang tot meer dan 800 artikelen!

Nieuw: training voor praktijkbegeleiders van Boulanger-studenten (niveau 4)

FoodBase heeft een driedaagse training ontwikkeld om praktijkbegeleiders in leerbedrijven te ondersteunen. Op deze manier wil de FoodBase zorgen voor een goede aansluiting tussen praktijk en opleiding, nu vijf mbo-opleidingen dit najaar beginnen met de specialistenopleiding MBO Boulanger niveau 4.

Vijf mbo-scholen starten in het schooljaar 2020/2021 met de nieuwe opleiding MBO Boulanger niveau 4. Dat betekent dat studenten van deze opleidingen een leerbedrijf nodig hebben om het specialisme in de praktijk te ontwikkelen en toe te passen. Een supermooie kans voor leerbedrijven en hun praktijkbegeleiders.

Driedaagse training met Peter Bienefelt
Om praktijkbegeleiders hierbij te ondersteunen heeft de FoodBase een driedaagse training ontwikkeld in samenwerking met trainer en Meester Boulanger Peter Bienefelt. De training is een combinatie van theorie en veel praktijk.

Meerwaarde voor jouw bedrijf
Bakkersbedrijven kunnen profiteren van de kennisontwikkeling die deze opleiding met zich meebrengt en de uitstroom van studenten op een hoger niveau met een duidelijk specialisme.
Deze studenten kunnen met hun nieuwe ideeën veel waarde hebben voor een leerbedrijf, maar zij vragen natuurlijk ook iets van de bedrijven. Een leerplek waar ze worden uitgedaagd om hun kennis creatief in te zetten en verder te ontwikkelen, innovaties toe te passen en een eigen visie te vormen op hun vak.

Verrijking van kennis en inzichten
Tijdens deze training kijk je op een andere manier naar het broodbakproces. De training biedt ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Er wordt dieper ingegaan op de werking van grondstoffen en de manier waarop je hiermee kunt sturen, het bakken met desem, viennoiserie en de innovaties in binnen- en buitenland. Een mooie ondersteuning bij het begeleiden van de niveau 4 Boulanger-student, maar ook zeker een verrijking van eigen kennis en inzichten.

Data en inschrijven
De training ‘Praktijkbegeleiders MBO niveau 4 Boulanger’ staat op 24, 31 augustus en 1 september gepland in Wageningen. De training wordt geheel gesubsidieerd vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het leerbedrijf ontvangt alleen een btw-factuur.

Nieuw: introductietraining voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij

Als er nieuwe medewerkers aan de slag gaan in de bakkerij is het belangrijk dat ze dit goed voorbereid en veilig doen. Daar bieden wij sinds kort de (online) introductietraining voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij aan. Het uitgangspunt bij deze training? We doen het veilig of we doen het niet!

Hygiëne en veiligheid

In de online training voor nieuwe medewerkers leren zij wat ze wel en niet moeten doen en waar ze op moeten letten tijdens hun werk in de industriële bakkerij. De focus ligt hierbij op hygiëne, voedselveiligheid, machineveiligheid en persoonlijke veiligheid. De training wordt aangeboden als online training of als combinatie van online leren en 1 dagdeel training (incompany) op de werkvloer.

Eerste dag in de bakkerij
In het online programma worden deelnemers meegenomen in een eerste dag in de industriële bakkerij. Vanaf het moment van binnenkomst tot het moment van vertrek zien en horen deelnemers wat ze wel en niet moeten doen. Zo worden ze zich bewust van hun rol en de verantwoordelijkheid naar de consument, de collega’s en het bedrijf. Maar zeker ook van de verantwoordelijkheid voor hun eigen veiligheid en gezondheid. Het online programma is een laagdrempelige manier om goed voorbereid de werkvloer op te gaan en wordt afgesloten met een test.

Training op de werkvloer
Het dagdeel training op de werkvloer zorgt ervoor dat de onderdelen uit de online leeromgeving op de eigen werkplek nogmaals benadrukt worden. Daarnaast lopen de deelnemers met de trainer de processtappen langs van binnenkomst en grondstoffen tot het eindproduct.

Volg FoodBase op Facebook