Nieuws en achtergronden

Zo verbetert Hoogvliet communicatie én productkwaliteit

Foto van Hoogvliet: Gerald en Ron die met een collega een product keuren In de hypermoderne bakkerij in Bleiswijk produceert en verwerkt Hoogvliet met vakmanschap en ambacht per uur ruim 24.000 broodjes en 7.000 broden. Om de productkwaliteit hoog te houden is er geïnvesteerd in trainingen. “Een belangrijk onderdeel van ons be...

Meld je aan voor het gratis webinar wijzigingen Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten: speltbrood, oerbrood, (zuur)desembrood, boerenbrood, noem maar op. Voor de consument niet altijd even duidelijk. Want hoeveel spelt zit er eigenlijk in speltbrood en is het donkere oerbrood wel volkoren? Daarom is het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. Het doel? Je klan...

NL Leert door

NL Leert door – gebruik maken van kosteloze trainingsmogelijkheden. Ondernemers binnen de food, feed en agro-industrie staan door de COVID-19 crisis voor grote uitdagingen. FoodBase en 13 samenwerkende partners bestaande uit opleiders en brancheverenigingen hebben de handen ineengeslagen om bijna 3000 werknemers een (bijna) gratis opleiding aan te bieden. Daarmee stimuleren...

Trainingen op locatie: we mogen weer!

Vanaf 1 juni mag FoodBase weer trainingen op locatie verzorgen. Uiteraard nemen we de nodige maatregelen om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, maar wat zijn onze trainers én cursisten blij dat het weer kan: trainingen geven en volgen op locatie of in de bedrijven. Echt contact verademing De eerste trainingen hebben weer plaatsgevonden en hoe...

Onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij

Als er nieuwe medewerkers aan de slag gaan in de bakkerij is het belangrijk dat ze dit goed voorbereid en veilig doen. Daarom bieden wij de online introductietraining voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij aan. Het uitgangspunt bij deze training? We doen het veilig of we doen het niet! De training ‘Ni...

Veiligheid van groot belang op de werkvloer

Werkgevers willen medewerkers een veilige werkplek bieden. Om die te kunnen garanderen, moeten medewerkers zich niet alleen bewust te zijn van de risico’s, maar ze ook kunnen herkennen en bespreken. Want iedereen wil aan het eind van de werkdag graag weer veilig naar huis. Daarom geeft FoodBase sinds kort de training ‘Veiligheidsbewust...

Nieuw: training voor praktijkbegeleiders van Boulanger-studenten (niveau 4)

FoodBase heeft een driedaagse training ontwikkeld om praktijkbegeleiders in leerbedrijven te ondersteunen. Op deze manier wil de FoodBase zorgen voor een goede aansluiting tussen praktijk en opleiding, nu vijf mbo-opleidingen dit najaar beginnen met de specialistenopleiding MBO Boulanger niveau 4. Vijf mbo-scholen start...

Tweede NOW-regeling: om- en bijscholing verplicht

Bedrijven die gebruik maken van de tweede NOW-regeling zijn verplicht om zich in te spannen voor om- en bijscholing van hun werknemers. Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat werknemers voldoende opgeleid zijn om hun huidige baan te behouden of om ander werk te vinden. Goed idee, maar hoe pak je dit als ondernemer aan? FoodBase helpt je gr...

Vergroot je kennis met de app Bakkersbrein

Maken jouw bakkerijmedewerkers al gebruik van de Bakkersbrein? Deze gratis quizapp is leuk en leerzaam om te spelen voor zowel verkoopmedewerkers als productiemedewerkers. Nederlands Bakkerij Centrum en Stichting Ambachtelijke Bakkerij hebben deze app samen ontwikkeld zodat bakkerijmedewerkers hun kennis over het werk in de bakkerij kunnen testen e...

Je bent bij 1 van 5 >