Geef je mening over de NBA

In november bestaat de Nationale Bakkerij Academie 5 jaar. Reden om terug te kijken op alle activiteiten, trainingen en workshops die we in de afgelopen vijf jaar hebben verzorgd. En dat doen we niet alleen, maar samen met ondernemers en deelnemers. Met jou dus!

Om het rendement van onze trainingen te onderzoeken, versturen we binnenkort een korte, digitale enquête naar deelnemers en ondernemers. Heeft onze training verbetering opgeleverd in de bakkerij? Functioneren individuele deelnemers beter na het volgen van een training? Hoe tevreden ben je over de inhoud en kwaliteit van onze trainingen? Met de antwoorden op deze vragen kunnen wij onze trainingen in de toekomst nog beter maken.

Binnenkort ontvang je deze enquête in je mailbox. We zouden het heel fijn vinden als je even de tijd neemt om deze in te vullen. Alvast bedankt!

Meer nieuws

Meld je aan voor het gratis webinar wijzigingen Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten: speltbrood, oerbrood, (zuur)desembrood, boerenbrood, noem maar op. Voor de consument niet altijd even duidelijk. Want hoeveel spelt zit er eigenlijk in speltbrood en is het donkere oerbrood wel volkoren? Daarom is het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. Het doel? Je klanten meer duidelijkheid geven over de samenstelling van het brood. Deze transparantie zorgt dat het imago van brood als goed en eerlijk product behouden blijft. De wijzigingen in het Warenwetbesluit Meel en brood zijn van toepassing op alle soorten brood, dus zowel groot- als kleinbrood. In dit webinar leggen we uit wat er verandert en wat dit voor jouw dagelijkse praktijk betekent.

Doelgroep

Voor ondernemers ambachtelijke bakkerij.

Data

18 november 2021 om 15:00 uur. 

Aanmelden

Meld je hier aan door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je krijgt van ons de bevestiging van je aanmelding en je ontvangt een link voor het Webinar. Via deze link kun je inloggen en deelnemen.

Kosten

Dit webinar wordt kosteloos aangeboden door het NBC in samenwerking met FoodBase.

Vragen

Neem voor vragen contact met ons op, bel: 0317-471215.

Onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij

Als er nieuwe medewerkers aan de slag gaan in de bakkerij is het belangrijk dat ze dit goed voorbereid en veilig doen. Daarom bieden wij de online introductietraining voor nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij aan. Het uitgangspunt bij deze training? We doen het veilig of we doen het niet!

De training ‘Nieuwe medewerkers in de industriële bakkerij’ wordt aangeboden als een combinatie van online leren en een dagdeel training op de werkvloer óf compleet als online training. Een laagdrempelige manier om goed voorbereid de werkvloer op te gaan.

Hygiëne en veiligheid
Tijdens de training leren nieuwe bakkerijmedewerkers wat ze wel en niet moeten doen en waar ze op moeten letten tijdens hun werk in de industriële bakkerij. De focus ligt hierbij op hygiëne, voedselveiligheid, machineveiligheid en persoonlijke veiligheid.

Eerste werkdag in de bakkerij
De deelnemers worden meegenomen in een eerste werkdag in de industriële bakkerij. Vanaf het moment van binnenkomst tot het moment van vertrek zien en horen deelnemers wat ze wel en niet moeten doen en worden ze zich bewust van hun rol en verantwoordelijkheid naar de consument, de collega’s en het bedrijf. Maar zeker ook de verantwoordelijkheid voor hun eigen veiligheid en gezondheid.

Training ‘Preventie psychosociale arbeidsbelasting’

Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij het creëren van een respectvolle cultuur in het bedrijf door alert te zijn op signalen die kunnen wijzen naar conflicten over ongewenst gedrag en het bespreken van de situatie met betrokkenen en het management. Dit klinkt mooi, maar is zeker niet altijd eenvoudig. Hoe herken je ongewenst gedrag? Hoe spreek je medewerkers hierop aan? En vooral, hoe zorg je er met elkaar voor dat werk een prettige en veilige plek is voor iedereen?

Tijdens de training ‘Preventie psychosociale arbeidsbelasting’ krijgen leidinggevenden handvaten voor het herkennen van ongewenste omgangsvormen, wat zij kunnen doen om medewerkers hier zo goed mogelijk tegen te beschermen en welk beleid van de eigen organisatie ze hierbij kunnen gebruiken. Ook komt aan de orde welk beleid de overheid minimaal verwacht.

Bewustwording en herkenning
De teamleiders en productiemanagers van Bakkerij Goedhart in Kerkrade hebben de training al gevolgd. In het ochtendprogramma zijn de vormen en gevolgen van ongewenste omgangsvormen besproken. Vooral de effecten die deze op een individuele medewerker kunnen hebben, worden nog wel eens onderschat. In dit deel van het programma was er ook aandacht voor het herkennen van ongewenste omgangsvormen – zoals pesten, discriminatie en seksuele intimidatie – en het aanspreken van medewerkers op hun gedrag. Bij dat laatste gaat het vooral over luisteren, het in kaart brengen van het probleem en het zoeken naar een oplossing. Feedback geven en grenzen stellen waren ook onderdeel hiervan.

Gespreksvormen oefenen
‘s Middags was er een acteur aanwezig voor het oefenen en analyseren van verschillende vormen van gesprekken. Een mooie manier om te kijken naar het effect van de aanpak van het gesprek en elkaar daarbij te adviseren. De acteur zat geweldig in zijn rol en was dus een prima “medewerker” om mee te oefenen.

Jef Clement, teamleider Bakkerij Goedhart Kerkrade:
“Winst van vandaag is de bewustwording; wat is pestgedrag en hoe ga je ermee om?”

Peter Rosenboom, teamleider Bakkerij Goedhart Kerkrade:
“Dit was een leerzame trainingsdag. Je kijkt weer vanuit een breder perspectief. Het oefenen van de verschillende gesprekken komt zeker in meerdere situaties van pas.”

Volg FoodBase op Facebook